Makelaar Bergkwartier

Bergkwartier

Het Bergkwartier ligt ten zuidwesten van het stadscentrum van Amersfoort en is ingedeeld in twee wijken De Berg-zuid en De Berg-noord. De wijk ligt op de Amersfoorts Berg op ongeveer 44 meter boven het Normaal Amsterdams Peil (NAP).  De wijk kenmerkt zich door de grote jaren 30 woningen en het vele groen. Het wordt daarom door velen als een villawijk aangemerkt. Een groot deel van het Bergkwartier is aangewezen als beschermd stadsgezicht.

Voorzieningen

Aan de Utrechtseweg kun je terecht voor je dagelijkse boodschappen. Hier vind je leuke winkels en speciaalzaken zoals een bakker, een slagerij, een kaaswinkel en een bloemist. Of haal heerlijke wijnen in huis bij Grandi Vini. Luxe uit eten in het Bergkwartier? Bij Het Bergpaviljoen of restaurant Tollius wil je absoluut een tafeltje reserveren!

NS Station Amersfoort

Bereikbaarheid

De wijk Bergkwartier ligt ter midden van prachtige landgoederen, parken en bossen. Op vijf tot tien minuten loopafstand ligt Klein Zwitserland, Landgoed Nimmerdor en bosgebieden Birkhoven en Bokkeduinen. De historische binnenstad en het Centraal Station bevinden zich op loopafstand. Ook de snelwegen en grote steden zijn goed bereikbaar. Via een directe aansluiting op de A28 en de A1 ben je zo op de A27 en de A12.

Bezienswaardigheden

In het Amersfoortse Bergkwartier is genoeg te beleven en te zien. We hebben de leukste bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

  • Het Belgenmonument: dit monument, op de Amersfoortse Berg, is gebouwd door Belgische militairen. Het is in omvang het grootste monument van Nederland
  • Dierenpark Amersfoort: voor een leuk dagje uit met de kinderen ga je naar het Dierenpark Amersfoort! Hier vind je 150 verschillende diersoorten die je van dichtbij kunt bekijken
  • Birkhoven: een parkachtig bos en voormalig landgoed ten westen van Amersfoort. In het bos zijn parkachtige elementen te herkennen zoals de rodondendronvallei en lange beukenlanen
  • Klein Zwitserland: dit bos maakt deel uit van de Utrechtse Heuvelrug en kent voor Nederlandse begrippen vrij grote hoogteverschillen. Het is een paradijs voor de kinderen om te spelen, vooral rond de speeltuin

Huis kopen in Bergkwartier

Ben je van plan een huis te kopen in Bergkwartier? De verkoop van woningen gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Bergkwartier

Een huis verkopen gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Woonvast heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in de Bergkwartier en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 033-4221010 of amersfoort@beumer.nl.

Gratis woningcheck

Aanbod in Bergkwartier