Blokstraat 22, Utrecht - Woonvast

Blokstraat 22

3513 VL, Utrecht

Als Najaarsactie hebben we deze ludieke actie bedacht. Ook omdat de huizenmarkt behoorlijk op slot zit met de almaar stijgende rente en iedereen behoefte heeft om in hun droomwoning te kunnen komen wonen. De huidige startprijs voor het bieden is daarom tijdelijk

 • 67 m2
 • 81 m2
 • Label A+
 • 3 kamer(s)

€ 425.000,- k.k. Bereken maandlasten

Bereken maandlasten
Heb je een hypotheek nodig?

Omschrijving

Als Najaarsactie hebben we deze ludieke actie bedacht. Ook omdat de huizenmarkt behoorlijk op slot zit met de almaar stijgende rente en iedereen behoefte heeft om in hun droomwoning te kunnen komen wonen.

De huidige startprijs voor het bieden is daarom tijdelijk verlaagd met ruim 5% tov de aanvangsprijs € 449.000, dus pak die mooie kans!! Als de woning niet verkocht wordt, kunt u deze straks ook huren met eventueel recht op koop.
Breng dus nu uw bod uit op het Blokkie en geniet straks van een mooie toekomst met een frisse start in het voorjaar met een nieuwe…

Als Najaarsactie hebben we deze ludieke actie bedacht. Ook omdat de huizenmarkt behoorlijk op slot zit met de almaar stijgende rente en iedereen behoefte heeft om in hun droomwoning te kunnen komen wonen.

De huidige startprijs voor het bieden is daarom tijdelijk verlaagd met ruim 5% tov de aanvangsprijs € 449.000, dus pak die mooie kans!! Als de woning niet verkocht wordt, kunt u deze straks ook huren met eventueel recht op koop.
Breng dus nu uw bod uit op het Blokkie en geniet straks van een mooie toekomst met een frisse start in het voorjaar met een nieuwe lente en een nieuw geluid in uw eigen woning!

We sommen eerst kort samengevat nog even de pluspunten van deze woning op:

· Label A+, hierdoor GEEN Energiekosten (al 7 jaar inkomsten van de zon)
· Besparing jaarlijks circa € 5.000 tov normale woning, dus een ton in 15 jaar
· Woning taxatie maart 2022 was € 515.000
· Stille airconditioning op iedere kamer met dito stille buitenunit
· Een hoge ruime stille woonkamer plus luxe keuken met prettige lichtinval
· Ruime badkamer met ligbad tussen de slaapkamers
· Slaapkamers en woonkamer zijn naar de buren toe goed geluid geisoleerd
· Hele relaxte groene zonnige achtertuin (+fruitbomen) in rustig binnenhofje
· De tuin heeft een afgesloten achterpad welke uitkomt in de Harpstraat
· Schuur (voor fiets, extra vriezer) 4x2m2 over volledige breedte perceel;
· Zolder uit te breiden met dakkapel en vaste trap tot extra woonlaag: 11 m2
· Op loopafstand van het gezellige centrum en Utrecht CS en Station Zuilen
· Nabij Juliana, Noorder en Bethlehem park met leuke cafés & restaurants
· Sociaal betrokken buurt
· Ruime parkeergelegenheid in de straat/wijk

Het voordeel van deze woning is dat deze erg rustig gelegen en goed geluidwerend geïsoleerd is. Daarnaast hebben we prettige en rustige buren zonder eengezinswoningen als achterburen vanwege het begeleid woonproject aldaar.
Daardoor zit u dus heerlijk rustig in uw zonnige tuin en heeft u veel privacy omdat niemand in uw achtertuin kijkt.
De achtergevel van het begeleidwoonproject is namelijk zo ingedeeld dat er met de privacy van ons als achterburen rekening gehouden is.
Geblindeerde ramen op de 1e verdieping en hoog geplaatste ramen op de 2e verdieping waardoor geen sprake is van inkijk in onze achtertuinen. U zit dus midden in Utrecht vlakbij het centrum in een heerlijk rustig hofje.
De buren hebben daarnaast ook extra aandacht besteedt aan hun groen en pergola's met mooi natuurlijk hout en hangplanten waardoor u op hun mooie achtertuin een prettig uitzicht heeft.
Onze eigen ruime achtertuin en achtergevel van de woning aan het Blokkie ligt met de ramen optimaal georiënteerd op het zuiden/westen en heeft daardoor de maximale licht inval in de keuken, woonkamer en natuurlijk volop zon in de tuin.
De steeds warmer wordende zomers met dagen van rond de 40 graden in het centrum van Utrecht zijn in deze heerlijke airco gekoelde woning geen enkel probleem. U staat iedere ochtend uitgerust en monter op vanwege de in iedere kamer aanwezige prima functionerende fluisterstille airconditioning met dito stille buitenunit met voldoende capaciteit. Het mooie is: het kost niets want de stroom wordt gratis opgewekt. Immers voor niets gaat de zon op nietwaar
Zie ook het filmpje dat we maakten waarbij de buitentemperatuur deze zomer meerdere dagen zelfs eind augustus nog rond de 40 graden was. De binnentemperatuur was heerlijk rond de 23 graden (ingesteld waarbij koeling tot 18 graden mogelijk is) met een perfecte vochtbalans zodat u binnen gewoon op een relaxte manier kunt leven en werken.

Welkom dus op de Blokstraat 22 in onze duurzame nul op de meter woning!
Wat betekent dat nu eigenlijk een “nul op de meter woning"?
Dit heeft betrekking op de energiehuishouding waarbij in dit geval gesproken wordt van een volledig energie en klimaatneutrale situatie waarbij de woning middels 22 zonnepanelen meer dan voldoende eigen energie opwekt en waarbij ook geen gebruik gemaakt wordt van een gasaansluiting.

Het is kortom een “all electric” huis. Daar waar iedereen in de komende tijd vroeg of laat na het aflopen van hun bestaande contract ineens van zeg €200 naar €400 per maand aan energiekosten gaat, worden wij juist betaald door de energiemaatschappij en kregen we ook in coronatijden waarin er elke dag thuis geleefd en gewerkt is, dag in dag uit in alle jaarseizoenen, bijvoorbeeld over het gehele afgelopen jaar €700 uitgekeerd vanwege het surplus aan eigen geproduceerde zonne-energie. Dus rekent u maar uit wat dat u oplevert per jaar aan besparingen, als u in plaats van €4.800 per jaar aan energiekosten kwijt te zijn wat dus in feite weggegooid geld is, €700 per jaar uitbetaald krijgt.
Daar zit een verschil in per jaar van €5.500.
Dat is dus in 15 jaar dik €100.000 (inclusief rente) wat u gratis uitspaart t.o.v. een willekeurige andere woning die u zou kopen!!
Op dit moment wordt de woning verwarmd met de airco, elektrische (mobiele) radiators en infraroodpanelen. Dat werkt heel prettig en is super duurzaam.
Wanneer u voorkeur heeft voor een meer traditionele verwarming van het huis is het met de hedendaagse techniek ook mogelijk om een elektrische cv-ketel te plaatsen en deze aan te sluiten op het intacte cv-systeem in combinatie met de aanwezige elektrische boiler. De oude cv ketel op gas is namelijk verwijderd.
De boiler staat samen met de omvormer van de zonnepanelen op de grote bergzolder. Deze kunt u via het luik in de voorste slaapkamer eenvoudig via een losse ladder betreden.
Indien u nog wensen heeft om de woning te vergroten kunt u aan de achterzijde een dakkapel plaatsen met een vaste trap naar de zolderverdieping. U dient dan wel enige zonnepanelen op het “westdak” te verplaatsen. Vanwege de huidige steeds geavanceerdere panelen op de markt met steeds meer Wattpiek per m2, kunt u deze vervolgens plat op de nieuwe dakkapel leggen. Gebleken is dat de zonnepanelen die plat op de dakkapel liggen meer opbrengen dan de huidige panelen op het schuine westdak. De opbrengst zal dus nagenoeg hetzelfde blijven met dien verstande dat u er dan een flinke ruimte qua woonoppervlakte op de 2e verdieping bij gewonnen heeft. Daarmee heeft u met een betrekkelijk simpele ingreep en goedkope verbouwing van rond de 20.000 euro zomaar een meerwaarde van de woning gerealiseerd van rond de plus 60.000 euro.

De woning heeft een heerlijke rustig gelegen afgesloten tuin met veel privacy en een grote houten berging. Via de berging komt u op een gezamenlijk achterpad welke via een poortdeur ontsluiting biedt via de Harpstraat. De medebewoners zorgen altijd dat de poort gesloten is zodat het een prettige veilige achterom is.

Concluderend is het gunstige bedrag wat u voor deze energieneutrale woning betaalt ook gezien de recente woning taxatie (maart 2022) van €515.000 euro geen cent teveel. Sterker nog bij deze vraagprijs vanaf €425.000 heeft u waarschijnlijk dan nog zomaar tot €90.000 over om voor dat geld de benodigde aanpassingen aan de woning te laten doen als daar zijn voor circa 10 mille een dakkapel te laten plaatsen en voor circa 7 tot max 10 mille het dak extra af te timmeren, vaste trap te plaatsen en de zonnepanelen deels te vervangen voor geavanceerdere versies ter plekke van de nieuwe dakkapel op uw 2e verdieping met een grote extra kamer.

Indeling:

Begane grond:
U betreedt de woning in de hal, deze is voorzien van een aangepaste meterkast van 3 x 25 Amp, een garderobe en een trapopgang. U krijgt toegang tot de woonkamer. De doorzonwoonkamer is ruim en hoog en heeft een prettige lichtinval met leuk uitzicht, onder het bladerdak door van de mooie blauwe regen en passieflorabloem aan de voorgevel. De woonkamer is geluiddempend geïsoleerd net als alle kamers in het huis en is voorzien van een tweetal raampartijen, infraroodpanelen, airconditioning, een sfeerhaard, gladde wanden en een warme laminaatvloer. De woonkamer kan mogelijk worden uitgebreid met openslaande deuren richting de achtertuin. U bereikt vanuit de woonkamer de gesloten lichte keuken door haar fijne ligging met prettig binnenvallend daglicht. De comfortabele lichte, hoogglans keuken is ingericht met een keukenmeubel in een parallelle opstelling, een 4-pits keramische kookplaat, een combimagnetron, een roestvrijstalen sterke afzuigkap met afvoer naar buiten, een koel-/vriescombinatie, vaatwasser en een tegelvloer. Het keukenmeubel wordt afgetopt met een granieten werkblad en er is een handige uitschuifbare dubbele afvalemmer aanwezig in de gootsteenkast. De vele kasten en laden bieden u voldoende opbergruimte voor al uw keukenspullen. Aangrenzend treft u de bijkeuken. De bijkeuken is volledig betegeld en brengt u een nette toiletruimte met afzuigventilatie en deur richting de achtertuin. De witgoedaansluitingen zijn tevens in deze ruimte gesitueerd met daarboven economisch ingerichte kasten voor extra opbergruimte.

1e verdieping:
Via de overloop krijgt u toegang tot twee slaapkamers en de badkamer. De goed bemeten slaapkamers zijn heerlijk licht door grote raampartijen, met openslaande vensters en ventilatieroosters. Beiden zijn voorzien van infraroodpanelen, airconditioning en gladde wanden. Eenzelfde warme laminaatvloer is doorgetrokken vanaf de overloop in beide slaapkamers.
De volledig betegelde badkamer is uitgerust met een ligbad, een wastafelmeubel met designkraan, twee spiegelkasten, inbouwspots, afzuigventilatie, een designradiator en een raam.

2e verdieping:
Via een vlizo, in de slaapkamer aan de voorzijde, bereikt u de vliering.
De vliering biedt u voldoende opbergruimte. Hier zijn tevens de electrische boiler en de omvormer van de zonnepanelen gesitueerd.

Buiten:
De zonnige weelderige achtertuin is gelegen op het noordwesten. U geniet hier heerlijk beschut en relaxt in een fijne ambiance van de lange zonnige dagen. De tuin is ingericht met sierbestrating, borders met potplanten, vaste beplanting en fruitbomen, een regenton en een schuur over de gehele breedte van de tuin. Deze schuur met veel ruimte voor o.a fietsen is voorzien van elektra bijvoorbeeld voor een extra vriezer of dergelijke en hier bevindt zich ook een UTP aansluiting en een bekabelde WiFi extender voor prima internet in de tuin onder de parasol.
De schuur en daarmee de tuin zijn ook heel makkelijk toegankelijk via een achterom!

Bijzonderheden:
• Woonoppervlakte: 66,15 m²
• Externe bergruimte: 7,9 m²
• Inhoud: 259 m³
• Bouwjaar: 1920
• Energiezuinige tussenwoning “all electric"
• 22 zonnepanelen met Solar Edge telefoon app monitor
• Airconditioning in woonkamer en op beide slaapkamers
• Geen cv-ketel, -gas vastrecht, radiatoren buitenbedrijf
• Een heerlijke, lichte keuken
• Een badkamer met ligbad
• Twee slaapkamers
• Zonnige achtertuin op het noordwesten, voorzien van grote berging
• Zeer goed WiFi signaal in
de gehele woning tot in de schuur en in de tuin
• UTP kabels naar iedere verdieping
en in de tuin
• Camera (mogelijkheid) als webcam in de achterslaapkamer/kinderkamer
• Recentelijk binnen – en buiten schilderwerk verricht (2022);
• Parkeervergunning mogelijk (€ 27,63 per kwartaal);
• Nabij Utrecht centrum en parken

Interesse in deze woning?
Kom gerust eens langs met uw aankoopmakelaar!

Lees verder

Kenmerken

 • Vraagprijs € 425.000,- k.k.
 • Aanvaarding In overleg
 • Type Tussenwoning
 • Bouwjaar 1920
 • Woonoppervlakte ca. 67 m2
 • Overige inpandige ruimte ca. 7 m2
 • Externe bergruimte ca. 8 m2
 • Slaapkamers 2
 • Inhoud ca. 281 m3
 • Perceeloppervlakte ca. 81 m2
 • Ligging tuin Noordwest
 • Energielabel A+
 • Isolatie Dakisolatie, muurisolatie, vloerisolatie, kierdichting, hr glas
 • Verwarming Warmtepomp
 • Voorzieningen Tv kabel, airconditioning, zonnepanelen, natuurlijke ventilatie
 • Parkeerfaciliteiten Betaald parkeren, parkeervergunningen
 • Garage Geen garage
Meer kenmerken

In de buurt

Blokstraat 22 3513 VL Utrecht

   De buurt

   Burgerlijke staat in wijk
   Gehuwd
   Ongehuwd
   Gescheiden
   Verweduwd
   • Gehuwd (22.54%)
   • Ongehuwd (66.90%)
   • Gescheiden (7.28%)
   • Verweduwd (3.29%)
   Leeftijd in wijk
   0 - 15 jaar
   15 - 25 jaar
   25-45 jaar
   45 - 65 jaar
   65+ jaar
   • 0 - 15 jaar (12.44%)
   • 15 - 25 jaar (16.90%)
   • 25 - 45 jaar (38.97%)
   • 45 - 65 jaar (20.19%)
   • 65+ jaar (11.50%)
   Geslacht
   • Mannen (48.23%)
   • Vrouwen (51.77%)
   Gezinnen met kinderen
   0 - 15 jaar
   15 - 25 jaar
   25-45 jaar
   • Met kinderen (22.18%)
   • Zonder kinderen (19.67%)
   • Éénpersoons huishoudens (58.16%)
   Woningen koop / huur
   • Koop (33.33%)
   • Huur (66.67%)
   Aantal inwoners:

   2115

   Media

   Plattegronden

   360°

   3

   Ander aanbod