Vathorst

Vathorst

In 2001 is begonnen met de bouw van Vathorst. De populariteit is ongekend, dat blijkt uit de ruim 30.000 inwoners die deze plek als hun thuisbasis gekozen hebben. Nog even en de realisatie is voltooid en dan staan er zo’n 11.000 woningen. De wijk bestaat uit de buurten De Bron, De Laak, De Velden, Laakse Tuinen, Podium en Waterdorp.

Voorzieningen Vathorst

Voorzieningen

Qua voorzieningen laat Vathorst zich meten met een stad. De wijk heeft een eigen winkelcentrum, 10 scholen voor basis- en voortgezet onderwijs, diverse gezondheidscentra, sportvelden, een sporthal, horeca en meer. In de wijk is zelfs een IKEA en daaromheen vind je allerlei winkels waar je terecht kunt voor je nieuwe huis. Ideaal! Verder staat Vasthorst bekend om de vele horeca; bij Daphne in de Kas geniet je van een heerlijke lunch, bij de Proof Bakery eet je ambachtelijk brood en bij Hey!Pannenkoek eet je pannenkoeken met verse (streek)producten. Genieten van het groen? Dat kan bij het BRONpark met veel speelplekken en het KaiPark met een Japans karakter.

Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Vathorst is goed bereikbaar door de centrale ligging. Zo heeft Vathorst zijn eigen NS station en heeft het directe aansluitingen op de snelwegen A1 en A28. Met de fiets ben je in ongeveer 25 minuten in de historische binnenstad van Amersfoort.

Nieuwbouw Amersfoort

Nieuwbouw in Vathorst

De afgelopen jaren is er flink gebouwd in Vathorst. Ook in de toekomst zullen er meerdere nieuwbouwwoningen bij komen. Op dit moment wordt vooral gebouwd in Laakse Tuinen, in Laak3, Podium en straks nog in de Bergenparkbuurt (Velden 1F). Het is de verwachting dat de laatste woningen in 2024 worden opgeleverd en dan is Vathorst ‘klaar’.

Makelaar Leusderkwartier

Huis kopen in Vathorst

Ben je van plan een huis te kopen in deze populaire wijk? De verkoop van woningen gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Vathorst

Een huis verkopen gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Woonvast heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Vasthorst en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 033-4221010 of amersfoort@beumer.nl.

Gratis woningcheck

Aanbod in Vathorst