Nieuwland

Nieuwland

Nieuwland is een wijk in het noorden van Amersfoort. De wijk werd gebouwd in de jaren 1995 tot 2002 en bestaat uit ongeveer 4.500 woningen. Het polderlandschap dat bestond uit weilanden en boerderijen heeft plaatsgemaakt voor de deze grote woonwijk van Amersfoort. Duurzaamheid staat in de wijk centraal; het was dé meest milieuvriendelijke wijk van Nederland! Tot 2008 kwamen internationale gasten naar Amersfoort om te kijken naar innovatieve en duurzame oplossingen in Nieuwland.

De wijk Nieuwland bestaat uit de buurten het Stadskwartier, de Lage Hoven, de Hoge Hoven, het Waterkwartier.

Voorzieningen Nieuwland

Voorzieningen

Deze wijk heeft veel te bieden; een uitgebreid winkelcentrum De Nieuwe Hof, verschillende scholen, kinderdagopvang en sportfaciliteiten. Tussen de woonerven zijn veel groene ruimtes en verschillende waterpartijen aangelegd dit geeft de wijk een afwisselend karakter. Het Waterpark Nieuwland is een heerlijke plek voor jong en oud. In dit park zijn uitgebreide speelvoorzieningen aanwezig, waaronder ‘De Draak’. Waterpark Nieuwland kent ook zijn eigen hardloop- of wandelroute. Deze route is 5,7 km lang. Een leuke en afwisselende route, vlakbij huis!

Centraal Station Amersfoort

Bereikbaarheid

Met de auto ben je via de rondweg zo met de auto op de A1 of de Bunschoterstraat richting het centrum van Amersfoort. Gebruik je de fiets, dan ben je binnendoor makkelijk en snel op weg naar het gezellige centrum van Amersfoort.

Makelaar Nieuwland

Huis kopen in Nieuwland

Ben je van plan een huis te kopen in deze veelzijdige wijk? De verkoop van woningen gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Nieuwland

Een huis verkopen gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer Woonvast heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Nieuwland en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 033-4221010 of amersfoort@beumer.nl.

Gratis woningcheck

Aanbod in Nieuwland