Lunetten - Woonvast
Lunetten

Lunetten

De wijk Lunetten is onderverdeeld in Lunetten-noord en Lunetten-zuid en is gebouwd in de jaren ’70 en ’80.

De bewoners mochten in de jaren ’70 mee beslissen over het uiterlijk, de inrichting en de bouw van de wijk. Dit heeft geresulteerd in een kindvriendelijke wijk met veel groen.
Lunetten
Group 102
De bewoners mochten in de jaren ’70 mee beslissen over het uiterlijk, de inrichting en de bouw van de wijk. Dit heeft geresulteerd in een kindvriendelijke wijk met veel groen.

In Lunetten zijn bijna alle huizen vóór 2000 gebouwd. De wijk is zeer in trek bij tweeverdieners en jonge gezinnen en kenmerkt zich door het vele groen, water en de rustige ligging terwijl de faciliteiten van de stad zich op fietsafstand bevinden.

Lunetten

Voorzieningen

Voorzieningen zijn overal in de wijk te vinden: supermarkten, sportvelden en voetbalclubs, kinderdagverblijven, parken, restaurants en zelfs een NS station. Voor de dagelijkse boodschappen kun je terecht in Winkelcentrum Lunetten. Je vindt hier naast een supermarkt ook diverse speciaalzaken en horeca.

Scholen

De kinderen kunnen in de wijk naar school, er zijn maar liefst drie basisscholen: Op Avontuur, De Spits en De Klim.

Lunetten

Parken en forten

Park de Koppel
Park de Koppel beschikt over een boerderij, een wijktuin, een hoogstamboomgaard en een salamanderpoel. De kinderen kunnen zich hier prima vermaken. In boerderij Koppelsteede worden regelmatig activiteiten georganiseerd en er is een kinderboerderij en een speeltuin. Het Beatrixpark in Lunetten-Noord is een prima plek voor een heerlijke wandeling of hardloopronde.

Buitenplaats Oud- Amelisweerd, Fort Rijnauwen (het grootste waterlinie fort van Nederland) en Fort bij Vechten liggen op fietsafstand.

Lunetten

Bereikbaarheid

Lunetten heeft naast meerdere bushaltes een eigen station: NS station Lunetten. Dit station heeft een uitstekende verbinding met Utrecht Centraal. Via de vlakbij gelegen Waterlinieweg rijd je in enkele autominuten de diverse snelwegen A2, A12 en A27 op. Binnen enkele fietsminuten sta je, via een veilige fietsroute, in de binnenstad van Utrecht.

Lunetten

Bezienswaardigheden

Buitenplaats Oud-Amelisweerd is al een bezienswaardigheid an sich. Nu er ook een Pop-Up Museum is gevestigd is het helemaal de moeite waard om een bezoek te brengen.

Pop-up Museum Oud-Amelisweerd

In Pop-up Museum Oud-Amelisweerd word je verrast met wisselende tentoonstellingen. Unieke objecten uit de depots van de Utrechtse kasteelmusea – die normaal gesproken niet te zien zijn voor het publiek – worden samen met moderne kunst en design getoond tussen de fraaie 18e en 19e-eeuwse behangsels die de muren van het landhuis sieren. Laat je verrassen door de wonderkamers!

Beumer Nieuwbouw

Huis kopen in Lunetten

Ben je van plan een huis te kopen in Lunetten? De verkoop van woningen in deze wijk gaat op dit moment snel. Hierdoor kan de aankoop van een huis in deze wijk lastig zijn. We begeleiden je graag bij de zoektocht en de uiteindelijke aankoop van jouw droomwoning.

Meer informatie
Huis verkopen

Huis verkopen in Lunetten

Een huis verkopen in Lunetten gaat relatief snel maar hoe is dat bij jouw huis? En hoe presenteer je jouw huis het beste? Beumer heeft veel ervaring in het verkopen van een huis in Lunetten en kan je dan ook uitstekend adviseren.

Neem gerust contact met ons voor een vrijblijvende afspraak via 030-231000 of utrecht@beumer.nl.

Gratis woningcheck

Aanbod in Lunetten