Nieuws - Woonvast

Stay tuned

Bij de koop of verkoop van een woning komt veel kijken. Hoe kies je een makelaar die goed bij je past? Waar moet je op letten als je een huis gaat verkopen? En waar let je op als je van plan bent een huis te kopen? Misschien wel je eerste huis! Je leest het allemaal in één van onze blogs.

Group 102

Alle artikelen

NIEUWS

Fors minder nieuwbouw verwacht in 2023

De bouw in Nederland staat voor een behoorlijke krimp in 2023. Het aantal afgegeven afbouwcertificaten die noodzakelijk zijn voor een bouwaanvraag, ligt 20 procent lager dan vorig jaar. Dat blijkt uit de Thermometer Koopwoningen van WoningBouwersNL, een vereniging van woningbouwspecialisten met 190 leden die betrokken zijn bij 80 procent van de nieuwbouw in Nederland.

NIEUWS

Verlaging maximale hypotheek

De kosten rijzen op dit moment de pan uit. De boodschappen worden duurder, de gasprijzen bereiken nieuwe records, stijgende hypotheekrentes. Het leven is echt een stuk duurder geworden. Het Nibud roept daarom op de maximale hypotheek vanaf volgend jaar te verlagen.

hogere hypotheekrente dalende huizenprijzen

NIEUWS

Zorgt de hogere hypotheekrente voor dalende huizenprijzen?

In het eerste half jaar van 2022 zijn de rentes behoorlijk hard gestegen. Er is sprake van een verdubbeling van rentes in bepaalde rentevast periodes. Voor huiseigenaren kan dit effect hebben op de maandlasten. Huizenkopers merken het in ieder geval.

Verhuizen

NIEUWS

5 tips om relaxed te verhuizen

Een goed begin is het halve werk, ook bij een verhuizing. Door je goed voor te bereiden laat je de verhuisdag zo soepel mogelijk verlopen. Verhuizen kan namelijk best wat stress met zich meebrengen. Wij nemen de stress graag een beetje weg door de 5 gouden verhuistips met je te delen. Zo kun je goed voorbereid en een stuk relaxter de verhuizing in.

Nachtje weg

NIEUWS

Zorgeloos een nachtje weg met Beumer Woonvast

Je bent eruit: je gaat je huis verkopen. Superleuk, maar ook best spannend. Geen stress! Bij Beumer Woonvast nemen we de hele verkoop uit handen én we verzorgen een nachtje weg voor twee personen bij Hotel de Tabaksplant in Amersfoort inclusief ontbijt.

Kosten huis kopen

NIEUWS

Welke kosten kun je verwachten bij het kopen van een huis?

Een huis kopen brengt extra kosten met zich mee. Kopers van een huis moeten rekening houden met de kosten voor het krijgen van het huis op naam en met de financieringskosten. Hoe hoog deze kosten oplopen verschilt en is mogelijk ook nog afhankelijk van je leeftijd. Wij vertellen je graag meer over deze bijkomende kosten. Na het ondertekenen van het voorlopig koopcontract, kun je de financiering regelen en voorbereidingen treffen voor de overdracht bij de notaris. Waarschijnlijk heb je er weken of maanden de tijd voor. Tot de overdracht bij de notaris maak je nog bepaalde kosten en de notaris zelf kost ook geld. Bij de notaris reken je mogelijk ook nog de overdrachtsbelasting af. Wij nemen jou stap voor stap mee in het proces en leggen uit welke kosten je kunt verwachten.

Beumer | Huis verhuren | Verhuur | Jouw makelaar in de regio Utrecht Nieuws

Stay tuned & schrijf je in